U bent hier

Zonne-energie

Zonne-energie biedt grote voordelen voor een beperkte investering. Een Solar kit kan tot 70% van de behoeften aan warm water dekken. Dankzij de subsidies die door de staat worden gegeven, en afhankelijk van het type installatie, moet u tussen 2 en 5 jaar rekenen om de kosten terug te winnen. En daarna... is alles gratis.

De zonne-installaties van de nieuwe generatie leveren uitstekende energieprestaties. De invoering van nieuwe technologieën en nieuw design zorgen voor een vereenvoudigde installatie en een vermindering van de onderhoudsinterventies.

Het speciale geharde hagelbestendig, hoogtransparante glas van de Ariston collector reflecteert de invallende zonnestralen heel weinig, met een uiterst gering energieverlies.

De collector is het hart van de solar kit. De vloeistof die binnenin de collector stroomt, wordt verwarmd door de zonne-energie en geeft de geaccumuleerde warmte af aan het water van de boiler.

De installatie met gedwongen circulatie (als de boiler lager staat dan de panelen) is voorzien van een elektronische unit die de temperatuur van het water in de boiler en in de collector detecteert om de circulatiepomp in werking te stellen. De pomp wordt dus enkel in werking gesteld als dat nodig is.

De boilers voor de kits met gedwongen circulatie zijn in geëmailleerd staal. Binnenin is dit type van reservoir geësoleerd door middel van polyurethaan schuim voor een betere warmte-isolatie en beschermd door een anti-roest systeem.