U bent hier

Soorten pelletkachels

Vrijstaande pelletkachels

Vrijstaande pelletkachels zijn pelletkachels die niet moeten ingebouwd worden in een sierschouw. Deze kachels zijn dan ook mooi afgewerkt en passen in elk interieur. Zo heb je strakke moderne pelletkachels maar ook klassieke of nostalgische uitvoeringen.

Pellet inbouwhaarden

Een pelletkachel inbouwhaard heeft een veel hoger rendement dan een open haard. Heb je nog een open haard? Dan loont het zeker de moeite om een pelletkachel te plaatsen! Uw rendement kan makkelijk stijgen met 50%.

Inbouwhaarden zijn perfect te integreren in elk interieur. Een bijkomend voordeel is dat een inbouwhaard met ventilatie zorgt voor een betere verspreiding van de warmte. Deze inbouwhaarden zijn uitgerust met een geluidloos ventilatiesysteem wat eventueel met afstandsbediening kan bediend worden.

CV pelletkachels

CV pelletkachels zijn pelletkachels met een water-warmtewisselaar. Op deze pelletkachels kan je radiatoren aansluiten. Je hebt dus een kachel die dienst kan doen als centrale verwarming.

De CV pelletkachel is uitgerust met een expansievat en een circulatiepomp. Je kan er kiezen of de pelletkachel enkel wordt gebruikt voor de verwarming van radiatoren of dat de pelletkachel ook het sanitair water verwarmt. Je moet er wel rekening mee houden dat in dit geval de kachel steeds moet branden als je warm water nodig hebt. De kachel geeft dan natuurlijk ook warmte af in die ruimte.

Pellet verwarmingsketels

Een pellet verwarmingsketel biedt hetzelfde comfort als een verwarmingsketel met mazout of aardgas. Er is een grote vulkoker voorzien zodat er een automatische brandstoftoevoer mogelijk is.

Plaats je een pellet verwarmingsketel ter vervanging van een bestaande centrale verwarmingsketel, dan is er kans dat je hiervoor een subsidie kan aanvragen. Meer informatie over de voorwaarden vind je hier:

Energiesparen

Bouwen en wonen